Essentiële oliën

Wat is Etherische olie?

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

 

Wat is dōTERRA®?

Waarom zou je dōTERRA® essentiële oliën gebruiken?

Als je de filmpjes heb bekeken, weet je nu de hoe en waarom. DoTERRA betekend veel voor mij en gezin / familieden. Naast mijn familieleden zet ik de oliën ook in de thuiszorg. Naast een positieve ervaringen, vind ik ook erg belangrijk wat doTERRA voor de boeren en hun gemeenschap doet, welke prijzen worden gehanteerd? DoTERRA gaat nog verder dan de FAIR TRAID.

DoTERRA investeert in goede doelen! Bouwt fabrieken, scholen enz.. investeren in meisjes projecten. Zie HEALING HANDS.

Nieuwsgierig?

Ben je ook enthousiast geworden van de doTERRA producten?

Hier Nederlandse versie van de producten van doTERRA: product_gids_2016

NIEUW! Hier de Amerikaanse versie  van de producten van doTERRA; guide fall 2017