Over mij

Anita-SbaaIk ben Anita Lijftogt. Ik heb verschillende diploma’s behaald binnen de gezondheidszorg. In 1989 begon ik met mijn eerste opleiding MDGO-VZ. Daarna heb ik de opleiding Ziekenverzorging gedaan. Na bijna 10 jaar aan het bed te hebben gestaan, ben ik in 1997 begonnen met mijn HBO-V Verpleegkunde. In 2001 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Met daarbij mijn BIG registratie. Als verpleegkundige heb ik verschillen functies bekleed. Zorg voor de ander staat bij mij altijd centraal. Ik werk al ruim 24 jaar in de reguliere gezondheidzorg. In o.a verpleeghuizen, ziekenhuizen, psychiatrie en de gehandicaptenzorg. Naast mijn praktijk als hijama therapeute, ben ik nog werkzaam (36 uur) als wijkverpleegkundige bij een gespecialiseerde thuiszorg te Nieuwegein.  In maart 2016 heb ik mij gespecialiseerd in AromaTouch therapie.

Mijn eigen ervaring met Hijama

In 2012 jaar kwam ik zelf voor het eerst in aanraking met Hijama, nadat ik eerst 1 jaar met behulp van de reguliere zorg niet van mijn klachten af kwam.
Mijn klachten leken op een burn-out. Spierzwakte, draaiingen in mijn hoofd en continu tintelingen in armen en benen. Auto rijden ging niet meer. Ik kon mij niet meer concentreren. En zo waren er nog wel meer klachten.
Mijn schoonzusje haalde mij over om met haar mee te gaan naar een Hijama therapeute. Ik vond het eng. Ik wilde er eerst meer over weten alvorens wij een bezoek brengen aan haar praktijk. Ik heb haar website gelezen, haar achtergrond etc. Toen ik las, dat zij ook een hbo verpleegkundige was, gooide ik gelijk mijn angsten en bezwaren m.b.t hygiëne overboord. Natuurlijk wist ik nu wel dat ze hygiënisch werkt, maar nog steeds niet hoe het was om een Hijama behandeling te ondergaan.
Wanneer je een jaar rond loopt met klachten en niemand schijnt je te kunnen helpen wil je alles proberen. En dat deed ik uiteindelijk.

Mijn allereerste ervaring was bijzonder. Na een intakegesprek heb ik plaatsgenomen op een behandelstoel. Het opzuigen van de huid gaf direct een bevrijdend gevoel. Ik vond het in ieder geval niet vervelend. Het zetten van de krasjes voelde aan als een tekening met een potlood. Het kriebelde op mijn rug. Mijn bloed was ernstig vervuild. Ik was onder de indruk. In de reguliere zorg leer je dit niet.
Mijn hoofd voelde na de behandeling meteen anders. Van steeds een vol hoofd, voelde ik nu voor het eerst ‘lucht’ in mijn hoofd. De volgende ochtend merkte ik dat mijn hoofd niet meer continu draaide. Ik had het gevoel alsof ik met mijn hoofd op de tocht stond. De tintelingen in mijn armen en benen waren na 1 jaar tintelen weg. Dit was een vreemde gewaarwording. Na 3 weken had ik een vervolg afspraak. Mijn klachten waren nog steeds minimaal aanwezig. Ook na de 2de behandeling voelde ik weer duidelijk de verbeteringen. Nu waren de tintelingen helemaal weg. Ook het ‘tocht’ gevoel in mijn hoofd was gestopt. Een maand later had ik mijn 3de behandeling. Het wordt meestal geadviseerd om 3 behandelingen achter elkaar te nemen bij een langdurig probleem of klachten. Nu ga ik elk half jaar voor een controle behandeling. Om zo stagnatie van mijn meridianen te voorkomen. Op deze manier wil ik zo goed mogelijk gezond blijven.

De positieve ervaring met Hijama heeft mij doen besluiten om de opleiding Hijama en Cupping te Rotterdam te volgen. In  begin 2014 heb ik mijn certificaat behaald als Hijama therapeute.

Ervaring Essentiële oliën van doTERRA

Mijn interesse naar de essentiële oliën, was gewekt door de AromaTouch training die ik heb gevolgd omdat ik meer voor mijn palliatieve cliënten wilde betekenen. Ik wilde graag complementaire zorg aanbieden; zoals hand – voet massage tijdens de laatste levensfase. Naarmate ik mij verder ging verdiepen in de olie van doTERRA, ervaarde ik de werkingen van de olie op lichamelijk, geestelijk gebied. Dit maakte mij zo enthousiast dat ik verdiepingsklassen heb gevolgd. Momenteel ben ik ‘Wellness Advocate” en een teambouwer! Inmiddels geef ik workshops thuis. Kan in overleg ook op locatie.