Reiki Behandelingen

Wat is een reiki behandeling?

Een Reiki-behandeling leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en versterkt je levensenergie. Reiki is een van de bekendere alternatieve geneeswijzen. Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Daarnaast is Reiki ook een middel om mensen weer in contact te brengen met dat wat hen voedt, met wie ze werkelijk zijn. Reiki kan naast een reguliere therapie als aanvullende behandeling worden toegepast, maar kan ook losstaand een gunstig effect hebben op eventuele klachten.

Wat doet Reiki? Hoe werkt het?

Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Daarvoor heeft het energie nodig. Een Reiki-behandeling zorgt ervoor dat extra energie beschikbaar komt voor het lichaam, zodat het aan het herstel kan beginnen. Dit kan fysiek herstel zijn, maar ook op geestelijk niveau werkt de Reiki-energie. Daarom werkt reiki zowel bij hoofdpijn als bij spanning en zowel bij verkoudheid als bij depressie. De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Dat wordt door het lichaam en het energiesysteem van de ontvanger zelf geregeld. De term Reiki bestaat uit twee Japanse tekens. Kanji (Rei) wat geest of ziel betekent en ki wat energie of levenskracht betekent.

Wat zijn de voordelen van een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Je lichamelijke gezondheid gaat over hoe jouw lichaam aanvoelt. Voel je pijn of ben je vaak ziek? Reiki helpt met o.a:

 • Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;
 • Het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam;
 • Het activeren van jouw immuunsysteem.

Je emotionele gezondheid gaat over hoe jij omgaat met problemen die op je pad komen, hoe jij over jezelf en jouw gevoelens denkt. Reiki helpt met o.a.:

 • Ontspannen;
 • Opheffen van blokkades;
 • Meer levensvreugde.

Je mentale gezondheid gaat over de controle die jij over jouw eigen gedrag hebt. Reiki helpt met o.a.:

 • Minder stress;
 • Het loslaten van negatieve denkpatronen;
 • Jouw talenten beter ontwikkelen.

Reiki is geen geneeswijze zoals wij die volgens de reguliere geneeskunde kennen. Het is een van de bekendere alternatieve geneeswijzen. Daarom mag het niet gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan de huisarts en/of specialistische hulp. Reiki geeft echter wel ondersteuning bij de behandeling of voordat je overweegt naar de reguliere gezondheidszorg te gaan. Het kan pijn wegnemen en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing.

Hoe ziet een reiki behandeling eruit?

Tijdens een behandeling plaatst de behandelaar zijn handen in verschillende posities op het lichaam. Hierdoor wordt extra energie naar deze plaatsen gestuurd en kan pijn op lichamelijk en/of emotioneel niveau worden verminderd of zelfs geheel verdwijnen.

De cliënt ligt tijdens de behandeling ontspannen op de massagetafel en houd je je kleding aan. Aangezien emoties naar boven kunnen komen en het belangrijk is dat daar ook ruimte voor is, maak ik altijd een afspraak van een uur.

Wat kan Reiki NIET

Bij een behandeling geeft iemand, de ‘gever’, de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Het is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen.

Reiki kan niet gestuurd worden door degene die Reiki geeft, kan je dus geestelijk niet manipuleren noch ten goede noch ten kwade. Alles wat gebeurt is de wil van de kosmos, het lichaam en de geest.

 

Naast behandelingen, geef ik ook afstandinwijdingen. Voor meer informatie verwijs ik u naar afstandinwijdingen. Hier kunt u vinden wat het deze inwijdingen voor u kunnen betekenen.

 • Gold Reiki
 • Hawaiian Trinity Reiki
 • Kundalini Reiki & Kundalini Reiki Source
 • Sacred Flames Reiki
 • Purple Reiki